Ajutoare de minimis pentru start-up-urile noi si IMM-urile aflate in dificultate

 

O schema de minimis in vederea sustinerii accesului la finantare al intreprinderilor nou infiintate si o schema de ajutor de stat pentru garantarea finantarii masurilor de salvare si a planurilor de restructurare pentru IMM-uri aflate temporar in dificultate ar putea fi infiintata, scrie economica.net.

IMMConform unui comunicat remis Agerpres, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a initiat si a transmis Ministerului Finantelor Publice doua Scheme de garantare in numele si in contul statului, dedicate IMM-urilor nou infiintate si celor aflate temporar in dificultate.

FNGCIMM ar putea garanta credite de dezvoltare si credite pentru capital de lucru beneficiarilor eligibili de tipul intreprinderilor nou-infiintate (start-up), inregistrate la registrul comertului cu cel mult 36 de luni inainte de data solicitarii garantiei, care prezinta cel putin o situatie financiara semestriala/anuala depusa la administratia financiara.

Valoarea garantiei va fi de maximum 300.000 lei in cazul creditelor de investitii cu o perioada de rambursare de maxim 5 ani. In cazul liniilor de credit valoarea garantiei va fi de maximum 200.000 lei, cu o perioada de rambursare de maxim 24 de luni.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie