Hotarare ICCJ privind contestatia in anulare

 

Prin eroare materiala ca temei al unei contestatii in anulare se intelege orice eroare materiala evidenta in legatura cu aspectele formale ale judecatii in recurs, cum ar fi respingerea recursului ca ICCJtardiv sau anularea lui ca insuficient timbrat ori facut de o persoana fara calitate, desi la dosar se gasesc dovezi din care rezulta ca a fost depus in termen, a fost legal timbrat, ori formulat de o persoana indreptatita a-l declara si, pentru verificarea acestor situatii, nu este necesara reexaminarea fondului sau reaprecierea probelor, se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie despre care scrie juridice.ro.

Eroarea materiala invocata de contestator nu poate fi incadrata in art. 503 alin. (2) pct. 2 C. proc. civ., respingerea recursului, ca inadmisibil, nefiind rezultatul unei erori materiale, ci a modului in care instanta de recurs a inteles sa aplice dispozitiile legale privitoare la caile de atac prevazute de lege, a constatat in speta Inalta Curte.

Vezi aici decizia nr. 551 din 20 februarie 2015 pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect contestatie in anulare.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie