Legea privind acordarea titlurilor de doctor ar putea fi modificata

 

Legea privind acordarea titlurilor de doctor ar putea fi modificata, scrie jurnalul.ro.

Diploma universitaraConform proiectului, cel care ar trebui sa semneze pentru acordarea titlului de doctor este rectorul universitatii unde se elaboreaza teza.

Procesul de pregatire doctorala ar trebui sa se desfasoare in universitate, de la admitere pana la acordarea titlului de doctor, sustine Ministerul Educatiei.

In prezent, titlul de doctor se atribuie prin ordin al ministrului Educatiei, dupa validarea tezei de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. Teza de doctorat se sustine in sedinta publica in fata comisiei de doctorat, dupa ce a fost evaluata. Sustinerea tezei de doctorat poate avea loc in prezenta a cel putin 4 din cei 5 membri ai comisiei de doctorat, cu participarea obligatorie a presedintelui comisiei si a conducatorului de doctorat.

Ministrul Educatiei, Sorin Campeanu a declarat: ”Sunt 34 de comisii de specialitate care evalueaza. 150-200 de teze venite din universitati sunt analizate la o singura comisie formata din 10-15-17 oameni, in rastimp de cateva ore. Dar chiar daca au competente de necontestat, e foarte greu sa analizezi in doar cateva ore un numar atat de mare de teze. Cu noile propuneri, este degrevat CNATDCU de analiza tezelor de doctorat, oricum universitatea este cea in masura sa cunoasca teza si sa isi asume raspunderea. Atunci si titlul va fi eliberat de rector, nu de ministru”.

Cei care au o diploma de doctorat primesc de anul acesta un spor la salariu. Restabilirea drepturilor salariale pierdute de bugetari in 2011 s-a realizat prin Legea 71/2015. Anul trecut 33.000 de romani aveau doctorat.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie