Seceta ar putea majora facturile de curent electric

 

Seceta ar putea majora facturile de curent electric, scrie digi24.ro.

energie electricaHidrocentralele de pe Dunare si de pe rauri si-au redus semnificativ productia din cauza secetei, iar deficitul este compensat de centralele pe carbuni, care genereaza cea mai scumpa energie.

In prezent 50% din curentul electric livrat populatiei vine din hidrocentrale si din reactoarele nucleare de la Cernavoda, fiind cel mai ieftin din sistem: 120 de lei pentru fiecare megawatt hidro si 158 de lei pentru un megawatt nuclear.

Remus Borza, administratorul Hidroelectrica a declarat: ”Putem vorbi de debite reduse cu 50% fata de anul trecut. Aceeasi situatie se regaseste si pe raurile inferioare, cu debite foarte mici, mult sub debitele multianuale si implicit gradul de umplere in lacuri este cu 25% mai mic. Facem eforturi in august sa nu intram pe pierdere”

La randul sau, Daniela Lulache, director general Nuclearelectrica a spus ca „in principiu activitatea centralei de la Cernavoda poate fi afectata de nivelul Dunarii. Daca ma intrebati daca astazi poate fi afectata, raspunsul este cu siguranta nu.”

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie