Opinie avocat CJUE: ANAF si CNAS se fac vinovate de incalcarea unei directive UE privind informatiile cu caracter personal

 

Romanialibera.ro scrie despre opinia avocatului Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), institutie luata drept arbitru intr-un proces intentat de mai multi avocati clujeni Casei Judetene de Sanatate si Fiscului. Avocatul opineaza ca cele doua institutii se fac vinovate de incalcarea unei directive UE privind informatiile cu caracter personal.

baza de dateAvocatul general al Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), Pedro Cruz Villalon, afirma in concluzii trase recent in “cazul Bara (Smaranda Bara, avocat clujean – n.red.) contra CNAS, presedintele CNAS si ANAF“ ca Romania nu a respectat obligatiile ce ii revin din Directiva 95/46/CE – Protecția persoanelor fizice, in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru clarificarea obligatiilor ce revin ANAF si CNAS, in cadrul procesului intentat de Smaranda Bara, Curtea de Apel Cluj a solicitat CJUE interpretari ale Directivei 95 si a obligatiilor ce decurg din aceasta.

ANAF a furnizat CNAS incepand din 2007 diferite informatii privind contribuabilii, folosite de Casa la stabilirea unor obligatii de plata. La cativa ani de la semnarea protocolului, avocatii clujeni s-au trezit ca trebuie sa plateasca CNAS contributii de sanatate insotite de penalitati si dobanzi, cu toate ca ei contribuiau la propria lor Casa de Sanatate.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie