Hotarare ICCJ privind autoritatea de lucru judecat

 

Autoritatea de lucru judecat exista in cazul acelor hotarari care rezolva fondul dreptului, dar si in cazul hotararilor care au rezolvat cauza pe o exceptie sau pe un incident procesual, dar numai daca ICCJau facut-o de o maniera care sa nu mai permita readucerea ei in dezbatere judiciara (de exemplu, solutionarea actiunii pe exceptia de prescriptie care nu mai permite repunerea in discutie a acestei chestiuni cu privire al acelasi drept), se arata intr-o hotarare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, despre care scrie juridice.ro.

In conditiile in care prima actiune (care avea si un capat accesoriu de cerere privind daunele materiale si morale) a fost respinsa pe exceptia procesuala a lipsei procedurii administrative prealabile, fara a se fi pus in discutie fondul dreptului, hotararea anterioara nu poate constitui un impediment pentru introducerea unei noi actiuni de despagubiri pentru prejudiciul cauzat.

Vezi aici Decizia nr. 3169 din 14 noiembrie 2014 pronuntata in recurs de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie avand ca obiect actiune in despagubiri.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie