Profit in scadere cu 25% pe primele sase luni pentru OMV Petrom

 

Profit in scadere cu 25% pe primele sase luni pentru OMV Petrom, titreaza capital.ro.

omv petromCea mai mare companie petroliera din Romania, OMV Petrom a raportat pentru primul semestru al anului 2015 un profit net de 1,03 miliarde de lei, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand rezultatul net inregistrat a fost de 1,38 miliarde de lei.

Vanzarile totale ale OMV Petrom s-au micsorat cu 18%, de la 10,72 miliarde lei volum raportat in primele sase luni ale anului trecut la 8,8 miliarde de lei in primul semestru din acest an.

Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei a declarat intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti: ”In primele sase luni, ne-am concentrat pe asigurarea unei afaceri durabile si profitabile intr-un mediu de piata cu preturi mici la titei ce ar putea dura. Am implementat masuri de reducere a costurilor de operare si de crestere a eficientei operatiunilor noastre, siguranta muncii ramanand, insa, principala noastra prioritate. Pentru a ne mentine fluxul de numerar si un bilant solid, ne-am prioritizat investitiile in functie de potentialul de a genera valoare pe termen lung, astfel ca am obtinut o scadere a cheltuielilor de capital ale Grupului de aproximativ 30%, in conformitate cu asteptarile”.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie