Cardul national de sanatate obligatoriu de la 1 septembrie 2015

 

Cardul national de sanatate va fi obligatoriu de la 1 septembrie 2015 anunta digi24.ro care citeaza un comunicat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

cititor card de sanatate”Serviciile medicale in sistemul public de sanatate vor fi acordate asiguratilor cu varsta de peste 18 ani in baza cardului national de sanatate incepand cu 1 septembrie”, scrie CNAS in comunicat.

Singurele exceptii acceptate vor fi in cazul asiguratilor pentru care cardul de sanatate nu a fost inca tiparit. Acestia vor primi in continuare servicii medicale conform vechiului sistem de validare si decontare, pana cand cardul lor va fi tiparit si transmis prin posta.

Aproape 15 milioane de carduri au fost distribuite, iar in prezent, la casele de asigurari de sanatate se mai afla peste 300.000 de carduri care asteapta sa fie ridicate.

Casele de asigurari de sanatate vor elibera adeverinte de inlocuire a cardului pentru persoanele care solicita card duplicat si pentru asiguratii care din motive personale sau religioase refuza utilizarea cardului de sanatate.

Vasile Ciurchea, presedintele CNAS a declarat: ”A venit momentul ca acest card sa functioneze asa cum a fost el gandit. Consider ca a fost suficienta perioada de acomodare. Totodata, aceasta perioada a fost necesara. Am considerat important sa ne asiguram ca acest instrument util pentru sistem nu blocheaza accesul asiguratilor la servicii medicale. Sunt convins ca vor exista critici indiferent de momentul in care cardul va fi singurul instrument de validare si decontare a serviciilor din sistem”.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie