Invatamantul primar, gimnazial si liceal organizat numai cu program de dimineata – Proiect de lege

 

Un proiect de lege prin care propune ca invatamantul primar, gimnazial si liceal sa se organizeze si sa functioneze numai cu program de dimineata a fost depus la Camera Deputatilor si se afla in dezbatere publica, scrie romaniatv.net.

eleviInitiatorul proiectului este deputatul Stefan Alexandru Baisanu.

„Initiativa legislativa asigura egalitate de sanse pentru educatie, deoarece consider ca nu este corect ca unii copii sa invete dimineata si unii dupa-masa, avand in vedere ca toate studiile de psihologie si pedagogie arata ca eficienta maxima a elevilor este intre 8.00-13.00 a.m”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

O petitie online pentru „invatamantul intr-un singur schimb” a fost facuta si de parinti care sustin ca cel mai greu lucru este ca elevii nu sunt supravegheati dimineata de catre parinti, iar cand ajuns acasa seara obositi, nici ei, nici parintii, nu mai pot face mare lucru.

Solutia deputatului la lipsa de spatiu este construirea unor corpuri noi sau prelungirea celor deja existente, printr-o valorificare a unor cladiri din jurul scolilor sau a spatiilor din interiorul scolilor.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie