Sunt legale vanzarile de baze de date?

 

Legea nr. 506/2004 stabileste reglementarile privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, scrie avocatnet.ro.

baza de dateLegea nu interzice firmelor sa faca baze de date cu informatiile de contact ale potentialilor clienti, insa acestea sunt nevoite sa obtina in prealabil consimtamantul persoanelor vizate. Iar daca societatile intentioneaza sa vanda mai departe bazele de date, potentialii clienti trebuie sa-si dea acordul si pentru transferul informatiilor personale catre terti.

Horia Ispas, Managing Associate la Tuca Zbarcea si Asociatii a declarat pentru avocatnet.ro: „Compilarea unor baze de date cu date de contact in mediu electronic (numere de telefon, adrese de e-mail) si fizic (adrese postale) se poate face prin obtinerea consimtamantului persoanelor vizate. Transferul acestor baze de date (inclusiv prin vanzare) nu este legal decat daca persoanele vizate si-au dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor lor atat de operatorul initial, cat si de catre terti. Cu alte cuvinte, persoana vizata trebuie sa isi fi dat acordul si pentru transferul datelor sale catre terti, pentru scopul urmarit (marketing direct)”.

Citeste mai departe AICI

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie