Ce imobile se verifica inainte de asigurare?

 

Inspectiile de risc se efectueaza asupra locuintelor situate intr-o zona cu risc istoric de daunalitate privind cutremurele, alunecarile de teren si inundatiile, se arata intr-un proiect de norma al ASF, despre care scrie curierulnational.ro.

piata asigurarilorProiectul de norma se afla in dezbatere publica pana duminica, 9 august 2015 putand fi consultat pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

PAID poate efectua o inspectie de risc cu scopul stabilirii starii tehnice a locuintei ce ur­mea­za a fi asigurata atunci cand lo­cu­inta se afla intr-o zona cu potential ridicat de risc in ceea ce priveste riscurile acoperite prin PAD sau locuinta se afla intr-o zona cu istoric de daunalitate in ceea ce priveste riscurile acoperite prin PAD si a fost deja avariata. Prevederile nu se aplica insa in cazul politelor reinnoite in baza carora PAID nu a achitat despagubiri.

”PAID poate efectua inspectii de risc prin intermediul angajatilor proprii sau poate apela la entitati specializate in efectuarea inspectiilor de risc. Cheltuielile cu efectuarea inspectiei de risc sunt acoperite din fondurile PAID”, se arata in proiect.

Locuintele ce pot fi verificate sunt: constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, cat si cele din lemn sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Legea nr. 191/2015 prevede ca polita facultativa a locuintei nu mai poate fi incheiata in lipsa politei obligatorii.

„Verificarea incheierii asigu­ra­rii obligatorii PAD de catre asiguratorul ce incheie o asigurare facultativa pentru locuinta se reali­zeaza solicitand prezentarea politei de asigurare PAD sau prin verificarea in baza de date a locuintelor asigurate pusa la dispozitie de catre PAID”, se arata in proiectul de norma al ASF.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie