Cristian Diaconescu sustine ca criteriul etnic nu are ce cauta in proiectul de regionalizare a Romaniei

 

Cristian Diaconescu sustine ca criteriul etnic nu are ce cauta in proiectul de regionalizare a Romaniei, scrie evz.ro.

Cristian DiaconescuIntr-o conferinta de presa, organizata la Timisoara sambata, 1 august 2015 presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu, a declarat: ”In momentul in care avem opt sau zece regiuni, pentru Romania moderna va fi un castig urias. Si nu in ultimul rand, criteriu etnic nu are ce sa caute, in opinia mea, in procesul decizional. Criteriul etnic invocat de un partid politic (UDMR, n.r.) la un moment dat, a fost unul dintre argumentele pe baza caruia a esuat proiectul de regionalizare, asa cum a fost propus in urma cu doi ani”.

Cristian Diaconescu a mai afirmat initiativa privind regionalizarea Romaniei a fost prost pornita din punct de vedere politic, ca ”practic nu s-a discutat nimic in termeni de descentralizare, ci s-a dorit sa se suprapuna un nou etaj decizional pe structura politico-administrativa existenta deja in Romania”.

”Acest lucru reprezenta o dublare a birocratiei si evitarea rezolvarii problemelor care tin si impun regionalizare de maniera europeana in tara noastra. Ar fi putut, de exemplu, sa adopte proiectul polonez de regionalizare. Dar au venit cu o suprastructura creata pe regiuni si inainte ca proiectul sa devina lege, au inceput deja sa-si imparta functiile. si era o mare competitie intre niste personaje care azi sunt la puscarie (…), isi imparteau Romania pe regiuni si incercau sa ne explice ca asa trebuie sa arate Romania moderna regionalizata”, a mai sustinut Diaconescu.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie