Hotarare CAB: Factura fiscala nu are calitatea de act juridic

 

Factura fiscala nu are calitatea de act juridic, nici chiar atunci cand probeaza existenta unui contract pentru care partile nu au confectionat un alt inscris constatator, se arata intr-o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti, despre care scrie juridice.ro.

FacturiDecizia CAB a fost luata in conformitate cu Legea nr. 82/1991, cu legislatia fiscala, in general, precum si cu cea comerciala. Factura fiscala nu este decat un document justificativ, care sta la baza inregistrarilor in contabilitatea furnizorului sau prestatorului şi a cumparatorului, respectiv beneficiarului, ea fiind un mijloc de proba cu privire la operatiunea facturata, spune instanta.

In speta, nu se poate cere pe cale de actiune in justitie constatarea nulitatii absolute a facturii pentru neindeplinirea conditiilor de validitate ale actului juridic, o astfel de cerere fiind inadmisibila.

Vezi aici decizia nr. 1763R din 13 octombrie 2014 pronuntata in recurs de Sectia a VI-a civila a Curții de Apel Bucuresti avand ca obiect constatarea nulitații absolute a unor facturi de stornare.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie