Ministerul Mediului a transmis PICCJ rapoartele de control care vizeaza activitatea mai multor operatori din sectorul forestier
Ministerul Mediului a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) rapoartele de control care vizeaza activitatea mai multor operatori din sectorul forestier, se arata intr-un comunicat al Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor citat de realitatea.net.
„Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a transmis rapoartele de control care vizeaza activitatea mai multor operatori din sectorul forestier catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia a fost luata in vederea efectuarii de cercetari specifice care sa stabileasca daca aspectele prezentate intrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni”, se arata in comunicatul ministerului.
Un control a fost efectuat la S.C. Holzindustrie Schweighofer pentru verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la provenienta, transportul, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora.
„Reamintim ca, in urma aparitiei in presa a mai multor articole care vizeaza posibile nereguli produse in sectorul forestier, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu a declansat, in perioada 07.05.2015 – 12.06. 2015, un amplu control atat la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L. Sebes , S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Radauti, precum si la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase catre operatorul economic mai sus amintit.
Scopul controalelor a fost verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la provenienta, transportul, depozitarea, prelucrarea primara si comercializarea materialelor lemnoase, inclusiv importul acestora”, se mai arata in comunicat.
In urma controlului au fost descoperite urmatoarele nereguli: suspiciuni privind existenta mai multor operatori economici care au furnizat material lemnos fara provenienta legala, rezultat din taieri ilegale; inadvertente privind modul de receptie si inregistrare a materialelor lemnoase; receptionarea de material lemnos fara a fi raportat in SUMAL; existenta de material lemnos receptionat cu documente din care nu rezulta clar provenienta; diferente intre cantitatile de masa lemnoasa inscrise in avizele de insotire si cantitatile de masa lemnoasa receptionate si raportarea in SUMAL, de catre diversi agenti economici, a unor avize de insotire fictive.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!