Holcim si Lafarge au raportat vanzari in crestere pe piata locala

 

Holcim si Lafarge au raportat vanzari in crestere pe piata locala, anunta bursa.ro.

Pierderi financiareVolumul vanzarilor de ciment si clincher ale grupului elvetian Holcim din tara noastra a crescut cu 23,1%, in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2014. In primul semestru din 2015, profitul net al Holcim a crescut cu 36,4%, la 542 de milioane de euro, in timp ce vanzarile s-au majorat cu 11,9%, pana la valoarea de 8,18 miliarde de euro.

Vanzarile de ciment ale Lafarge din Romania au crescut cu circa 25%, in primele sase luni fata de aceeasi perioada de anul trecut, potrivit datelor publicate de companie. La aceasta crestere, volumul a avut o contributie de 30,4%, in timp ce preturile, mixul produselor si cel al clientilor au avut un impact negativ de 5,2%.Potrivit sursei citate, volumul vanzarilor Lafarge Romania a crescut cu 37%, in trimestrul al doilea, trendul fiind sustinut de sectorul constructiilor rezidentiale si de cel al cladirilor non-rezidentiale. In plus, grupul francez si-a imbunatatit estimarile privind cresterea volumului de ciment vandut in tara noastra de la 2-5% la 4-7%.

Lafarge a inregistrat o pierdere de 381 de milioane de euro in trimestrul al doilea, generata in mare parte de costurile legate de fuziune. La sase luni, pierderea a fost de 477 milioane de euro. In ultimul raport financiar, Lafarge a anuntat ca a bugetat costuri de 450 de milioane de euro, legate de vanzarea de active producatorului irlandez de ciment CRH. Reprezentantii Lafarge sustin ca pierderile generate de vanzarea unora dintre active urmeaza sa fie compensate de alte active, cand tranzactia va fi finalizata in semestrul al doilea.

Holcim si Lafarge au fuzionat la inceputul lunii iulie care a creat cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de circa 40 de miliarde de euro. Cele doua companii au raportat pentru ultima data rezultatele financiare in mod separat.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie