UNJR impotriva propunerilor CSM privind accesul in profesia de magistrat

 

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) dezaproba propunerile de modificare a accesului in profesia de magistrat, scrie avocatura.com.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, UNJR, foto unjrReprezentantii UNJR considera ca aceste propuneri conduc la un „regres in justitie”.

”Propunerile facute de CSM sunt inacceptabile si in conditiile in care reprezinta, de fapt, o intoarcere in timp, prin reintroducerea in lege a unor prevederi abrogate tocmai la presiunea corpului de magistrati, motivat de faptul ca nu asigurau o selectie bazata pe obiectivitate. Progresul in justitie nu se poate face mergand inapoi. (…)Amintim ca justitia trebuie facuta pentru oameni, dreptul acestora la un proces echitabil presupunand implicit dreptul de a fi judecati de judecatori foarte bine pregatiti profesional, independenti si integri. Propunerile CSM, daca vor fi adoptate, reprezinta o intoarcere in timp ce va conduce la un regres in justitie, cu efecte negative ce vor fi resimtite in mod direct de catre cetateni. (…) O justitie profesionista are nevoie de o evaluare reala si constanta a corpului magistratilor, cu rezultate obiective, ce sa poata fi luata in considerare in toate etapele carierei”, se arata pe site-ul UNJR.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie