Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior

 

Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice nr. 4403/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 535 din 17 iulie 2015, scrie juridice.ro.

monitorul oficial al romanieiConsiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS) este un organism consultativ de nivel national al Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, fara personalitate juridica.

Metodologia de finantare a universitatilor este propusa de CNFIS potrivit art. 219 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 1/2011.

Sumele pentru finantarea de baza, finantarea complementara si finantarea suplimentara, realizarea de obiective de investitii, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru dezvoltare institutionala, alocarea pe baza competitionala a fondurilor pentru incluziune, burse si protectia sociala a studentilor sunt propuse pe baza de contract de CNFIS.

Membrii Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior sunt numiti prin ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu inca 4 ani, pentru doua treimi din membri, desemnati de catre CNFIS.

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice numeste 7 noi membri la fiecare 4 ani.

Cine poate fi membru CNFIS?

Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior are 21 de membri.

Pote fi membrii ai Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior cadre didactice si cercetatori, avand cel putin titlul de conferentiar sau de cercetator stiintific II ori titluri echivalente obtinute in strainatate, membri ai Academiei Romane si ai unor institutii de cultura, selectati astfel incat sa se asigure o reprezentare cat mai echitabila a principalelor centre universitare din tara si a domeniilor fundamentale de studii. CNFIS are un presedinte si 3 vicepresedinti, desemnati dintre membrii CNFIS.

Bugetul CNFIS este gestionat prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si se constituie pe baza contractuala intre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si UEFISCDI sau din alte surse legal constituite, gestionate de UEFISCDI.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie