Prezenta femeilor in Consiliile de Administratie ale companiilor listate din Romania – Studiu Deloitte

 

Conform unui studiu Deloitte si citat de captal.ro, prezenta femeilor in Consiliile de Administratie ale companiilor listate din Romania se ridica la un procent de 11%.

Discriminarea femeilorStudiul ‘Femei in consiliul de administratie: O perspectiva globala’, realizat de Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global) arata ca cifra reprezentarii este cu mult inferioara obiectivului de 40%.

Adriana Lobda, partener Deloitte Romania a declarat: ”Femeile continua sa fie insuficient reprezentate in consiliile de administratie ale companiilor, avand in vedere obiectivul de 40%. De altfel, procentul reprezentat de aceste femei a scazut la un nivel critic in ultimii cativa ani. Imbunatatiri vizibile au existat in sectorul financiar, precum si in cadrul companiilor listate, deoarece acestea se supun celor mai multe reglementari in ceea ce priveste guvernanta corporativa. Romania dispune de suficiente persoane talentate, avand calificarea necesara pentru a implementa prevederile directivei si a obtine rezultate asemanatoare celor realizate de tarile mai dezvoltate. Cu toate acestea, initiativele legislative au generat un progres nesemnificativ. Eficientizarea initiativelor in acest sens ar ajuta atat la imbunatatirea dezvoltarii economice a tarii, cat si la cresterea performantelor organizationale si financiare ale companiilor, dupa cum indica mai multe studii pe aceasta tema”.

O alta concluzie a studiului este faptul ca Romania nu impune in prezent cote privind reprezentarea femeilor in consiliile de administratie sau in pozitiile superioare de management.

Tarile cu cele mai ridicate procentaje de femei aflate in consilii de administratie sunt: Norvegia (36,7%), Franta (29,9%) si Suedia (24,4%).

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie