IKEA a cumparat 33.600 hectare de padure in Romania

 

IKEA Group, prin subsidiara sa din Romania, IRI (IKEA Resource Independence) Investments a cumparat 33.600 hectare de padure in Romania, scrie capital.ro.

ikeaFrederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments a declarat: ”IKEA Group a decis sa investeasca in operatiuni forestiere. Aceasta decizie ne faciliteaza accesul la materie prima lemnoasa administrata sustenabil si sprijina viziunea noastra de a pune la dispozitia consumatorilor produse de calitate la preturi accesibile. Investitia in paduri este si o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucurosi sa anuntam extinderea investitiei noastre in activitati forestiere in Romania, o tara importanta pentru productia noastra de piese de mobilier. Prin aceasta achizitie, Romania devine prima tara in care IKEA Group isi va administra propriile operatiuni forestiere si ne-am propus sa fim un exemplu de management sustenabil al padurilor”.

Steve Howard, Chief Sustainability Officer IKEA Group a declarat cu privie la investitia facuta ca investitia in paduri face parte din angajamentul extins pe care IKEA Group si l-a luat prin strategia sa de sustenabilitate: ”Ca urmare a angajamentului nostru de a asigura administrarea responsabila a padurilor, toate padurile in care vom investi vor fi certificate FSC (Forestry Stewardship Council) cat de curand posibil. IKEA Group se va asigura ca padurea este administrata sustenabil pentru termen lung, cu respect pentru oameni si biodiversitate

IKEA Group colaboreaza in Romania cu peste 20 de furnizori, care produc in principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramica.

Peste 14.000 de persoane lucreaza pentru compania din Romania.

In prezent IKEA are un magazin deschis in Bucuresti din anul 2007, iar de curand a fost achizitionat terenul pentru cel de-al doilea magazin, care va fi construit tot in Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie