Ministrul Agriculturii: In urma reducerii TVA de la 24% la 9%, preturile la marfurile alimentare au scazut in medie cu 8,2%
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin a declarat marti, intr-o conferinta de presa ca in urma reducerii TVA de la 24% la 9%, preturile la marfurile alimentare au scazut in medie cu 8,2%, iar valoarea marfurilor alimentare disponibile pe piata a crescut pana la 11,5 miliarde de euro, in primele sase luni din 2015, scrie agerpres.ro.
„Ar trebui subliniat si ultimul raport pe care l-a dat publicitatii Institutul National de Statistica cu privire la preturi. Sigur ca inca nu avem o analiza de la Consiliul Concurentei. Cel mai probabil o vom avea in luna august, din cate am inteles, dar cred ca sunt relevante cifrele de la statistica disponibile pe luna iulie si care arata foarte clar ca, in urma aplicarii reducerii TVA de la 24% la 9%, preturile au scazut in medie cu 8,2% la marfurile alimentare, in luna iunie 2015, fata de luna mai 2015. De asemenea, comparativ cu luna iunie din 2014, preturile au scazut cu 6,4%. Este un semnal extrem de important care s-a dat. Mai mult decat atat, valoarea marfurilor alimentare disponibile pe piata, in primele sase luni din 2015, a crescut la 11,5 miliarde de euro fata de 10 miliarde de euro, in aceeasi perioada a anului trecut. Sunt cifre importante, care certifica faptul ca reducerea TVA la marfurile alimentare a fost o masura benefica’, a declarat Daniel Constantin.
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!