Asociatia Societatilor de Service Auto Independente a solicitat presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea privind Fondul de Garantare a Asiguratilor

 

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a solicitat presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, noteaza bursa.ro.

acte normativeLegea prevede plafonarea valorii despagubirilor acordate de catre fondul de garantare a asiguratilor la 100 000 de euro, in conditiile in care limita de despagubire in cazul politelor RCA este de 5 milioane de euro.

„Faptul ca polita RCA creste substantial in fiecare an, iar despagubirile sunt diminuate si plafonate cu complicitatea ASF si prin decizia Parlamentului Romaniei, este o inca o dovada ca sistemul romanesc de asigurari este unul bolnav si nereformat”, se arata intr-un comunicat al ASSAI remis redactiei bursa.

Proiectul de lege a fost respins de Senatul Romaniei, dar a fost adoptat de Camera Deputatilor, care este for decizional.

ASSAI considera ca prin aceasta lege oamenii nevinovati vor fi prejudiciati

„Prin promulgarea acestui proiect de lege se intrunesc practic, toate premisele necesare declansarii unui tun Bancorex in piata de asigurari, in dauna cetatenilor romani si a bugetului Romaniei”, precizeaza Asociatia. „Cele trei premise necesare declanşarii acestui mega-tun financiar sunt indeplinite: a. O institutie financiara deliberat devalizata; b. Sprijinul si protectia acordate de institutia de supraveghere financiara; c. Suportul legislativ necesar pentru declanşarea acestui nou tun financiar”, se mai arata in comunicatul ASSAI.

Cristian Muntean, presedintele ASSAI a declarat: „I-am transmis Presedintelui ales al Romaniei, domnului Klaus Werner Iohannis, un memoriu pentru a corecta un demers care protejeaza interesele financiare ale unor corporatii, in dauna cetatenilor romani. Din nefericire, o majoritate «rosie» iresponsabila si nereformata si-a aratat inca o data adevarata fata. Atunci cand o lege favorizeaza explicit niste corporatii in dauna cetatenilor si a bugetului de stat, putem vorbi despre un vot corupt”.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie