Hotarare guvernamentala privind organizarea si functionarea Institutului „Cantacuzino”

 

O hotarare privind organizarea si functionarea Institutului „Cantacuzino” a fost aprobata miercuri, 8 iulie 2015 de Guvern noteaza cotidianul.ro.

Institutul CantacuzinoPrin hotararea adoptata se asigura, pentru anul 2015, finantarea necesara functionarii institutului in conditii normale, cu posibilitatea trecerii in perioada urmatoare la producerea de vaccinuri si seruri. Finantarea s ridica la suma de 10 milioane euro.

Institutul Cantacuzino functioneaza in subordinea Autoritatii Nationale pentru Cercetare stiintifica si Inovare, si desfasoara activitati de interes strategic in domeniul asigurarii protectiei starii de sanatate a populatiei.

„Institutul desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare in domeniile: infectii bacteriene, virale si parazitare si a vectorilor implicati in transmiterea acestora, microbiologie de sanatate publica, biologie celulara si moleculara, imunologie, biotehnologie si genetica microbiana. De asemenea, desfasoara activitati conexe cercetarii si dezvoltarii, in domeniul propriu de activitate. Finantarea Institutului Cantacuzino se asigura din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii stiintifice. Numarul maxim de posturi aprobat pentru Institut este de 430”, se arata in comunicatul Executivului.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie