Cristian Adomnitei, presedintele suspendat al CJ Iasi trimis in judecata sub control judiciar

 

Cristian Adomnitei, presedintele suspendat al CJ Iasi a fost trimis in judecata sub control judiciar pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual informeaza agerpres.ro.

Cristian AdomniteiIn acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei: Cristina Jinga si Carmen Irimescu, director executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, respectiv sef al Serviciului Proiecte si Parteneriate din Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila din CJ la data faptelor, pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, in forma continuata, complicitate, respectiv instigare la fals intelectual, precum si Letitia Popa, administrator al SC Laser Co SRL, pentru instigare la abuz in serviciu, complicitate la fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata si SC Laser Co SRL.

”In august 2013, la nivelul Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila a fost redactat caietul de sarcini in scopul achizitiei prin procedura ”cerere de oferta” de servicii de tiparire materiale de promovare a judetului Iasi, contractul fiind adjudecat de SC Laser Co SRL si semnat la 27 septembrie 2013.

Durata maxima de executie a contractului de servicii era de 3 luni de la data semnarii, in caz de executare cu intarziere prestatorul putand fi obligat la plata de penalitati de 0,1% (pe fiecare zi de intarziere) din contravaloarea serviciilor ramase de executat.

Pentru ca acest contract sa fie atribuit SC Laser Co SRL, inculpata Popa a intocmit si utilizat documente false, (CV-urile unor angajati), pentru a crea aparenta indeplinirii criteriilor de admisibilitate si conformitate a ofertei, depunand apoi toate aceste inscrisuri la autoritatea contractanta CJ Iasi. in acest mod, Letitia Popa i-a determinat, cu intentie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor sa atribuie, fara vinovatie si fara a avea cunostinta de caracterul fals al inscrisurilor depuse, contractul firmei sale, in conditiile in care oferta ar fi trebuit sa fie respinsa, din cauza neindeplinirii cerintelor minimale ale caietului de sarcini. Astfel, s-a produs o vatamare a intereselor legale ale celuilalt ofertant si s-a obtinut un folos necuvenit pentru societatea administrata de inculpata Popa”, se arata in comunicatul DNA.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie