Noi reglementari privind modul de acordare a alocatiilor sociale

 

Reglementarile privind modul de acordare a alocatiilor sociale a fost modificat de Guvern marti, 30.06.2015 prin ordonanta de urgenta informeaza evz.ro.

servicii-socialeScopul modificarilor a fost ca dublarea alocatiilor pentru copii sa nu afecteze alocatiile sociale.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat: „Am reglementat modul de primire a alocatiilor sociale – respectiv venitul minim garantat si alocatia de sprijin a familiei, astfel incat aceasta sa ramana in cuantum egal ca si pana acum fara sa fie afectata de dublarea alocatiilor pentru copii”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului ”modificarea este necesara pentru a permite acordarea, in continuare si in acelasi cuantum, a alocatiei pentru sustinerea familiei si a ajutorului social acelor familii care, incepand cu luna iulie 2015, nu ar mai fi fost considerate eligibile sa primeasca aceste drepturi dupa majorarea alocatiei de stat pentru copii. Trebuie mentionat faptul ca la stabilirea veniturilor care se iau in calcul pentru acordarea drepturilor de ajutor social, precum si a drepturilor de alocatie pentru sustinerea familiei, se are in vedere si alocatia de stat pentru copii”.

Aproximativ 300.000 de familii nu ar mai fi beneficiat de ajutor social, sau ar fi beneficiat de un ajutor mai mic. Guvernul a tinut cont de faptul ca alocatia de stat pentru copii este un drept al copilului care nu trebuie sa influenteze acordarea altor drepturi de asistenta sociala.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie