BNR da asigurari ca bancile grecesti din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie ce va fi luata de Atena

 

Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu a declarat duminica intr-o emisiune TV, ca bancile grecesti din Romania nu vor fi afectate de nicio decizie ce va fi luata de Atena in legatura cu sistemul bancar din Grecia, deoarece sunt persoane juridice romane.

bnr”Orice masura pe care o va lua Atena in legatura cu sistemul bancar de acolo nu afecteaza in niciun fel bancile din Romania. Bancile din Romania, chiar daca au capital grecesc, sunt persoane juridice romane, se supun legislatiei romanesti si supravegherii Bancii Nationale si, de aceea, orice decizie de acolo nu are efect asupra lor. Nu vorbim despre banci grecesti ci vorbim despre banci romanesti care au avut la un moment dat capital de fondare grecesc. Ele se supun legislatiei romanesti, o legislatie care prevede garantarea tuturor depozitelor in cuantumul sumei de 100.000 de euro, pentru toate bancile din Romania, si, in consecinta, nu este niciun motiv de preocupare din punctul de vedere al Bancii Nationale in ceea ce priveste rezervele sau depozitele cetatenilor romani”, a declarat Dan Suciu citat de agerpres.ro.

Conform agentiei EFE, Banca Centrala Europeana a anuntat duminica ca a decis sa mentina nivelul actual al imprumuturilor de urgenta pentru bancile elene si ca va urmari indeaproape situatia din Grecia.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie