Concediul avocatilor este deductibil?

 

Un avocat din Cluj a intrebat ANAF daca si in ce masura cheltuielile cu recuperarea capacitatii de munca (…) sunt deductibile, scrie clujust.ro.

avocatiAvocatul Dan Chertes din Baroul Cluj a intrebat: ”Avand in vedere dispozitiile din art. 33 alin. 4 al Legii nr. 51/1995 privind profesia de avocat, prin care se arata ca „avocatul are dreptul la recuperarea capacitatii de munca in conditiile prevazute de Statutul profesiei de avocat”, cele din art. 226 alin. 4 din Statutul profesiei de avocat, prin care se arata ca „cheltuielile cu recuperarea capacitatii de munca efectuate de avocat includ, nelimitativ, costurile transportului, cazarii, meselor, tratamentului de refacere etc. Toate aceste cheltuieli sunt necesare pentru exercitarea corespunzatoare a profesiei şi sunt deductibile in conditiile legii”, precum şi cele din art. 21 Cod fiscal, privind categoriile de cheltuieli deductibile in stabilirea profitului/venitului impozabil, va rugam sa ne comunicati in ce masura cheltuielile enumerate in art. 226 alin. 4 din Statutul profesiei de avocat sunt deductibile integral sau, daca nu sunt deductibile integral, in ce masura sunt deductibile (exista un plafon)?”

Raspunsul ANAF, prin DGRFP Cluj-Napoca, AJFP Cluj, Biroul Servicii pentru Contribuabili, a fost urmatorul: „Urmare analizei efectuate asupra solicitarii dumneavoastra, prin prisma prevederilor legale mai sus prezentate, consideram ca cheltuielile cu recuperarea capacitatii de munca, astfel cum sunt prevazute de art. 226 alin. 4 din Statutul profesiei de avocat, nu sunt cheltuieli deductibile din punct de vedere fiscal, deoarece acestea nu sunt efectuate in scopul realizarii de venituri şi nu sunt efectuate in interesul direct al activitatii, ci pentru uzul personal al contribuabilului.”

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie