Comisia de Buget din Camera Deputatilor a avizat pozitiv amendamentul proiectului de Cod Fiscal potrivit caruia TVA va fi redus la 19% incepand de la 1 ianuarie 2016

 

Comisia de Buget din Camera Deputatilor a avizat pozitiv amendamentul proiectului de Cod Fiscal potrivit caruia TVA va fi redus la 19% incepand de la 1 ianuarie 2016 informeaza capital.ro.

TVA„Cand am introdus acest amendament la Codul Fiscal, de a prevedea TVA de 19% de la 1 ianuarie 2016 si mai apare un amendament de 16% din 2018, am avut in vedere programul de guvernare al Partidului National Liberal. Nu mai fac istoria lunga, ci doar doua declaratii ale premierului Ponta de la acea vreme. A spus ca este dovada de miopie economica si politica si ca este o fabulatie imposibil de aplicat. Iata ca ieri am aflat din Turcia ca ni se comunica acordul sau de a copia aceasta masura din programul de guvernare al Partidului National Liberal. Nu pot decat sa salut chemarea pe care o face premierul, bolnav astazi, si ii uram sanatate, ca PSD sa voteze propunerea PNL de a avea TVA de 19% incepand cu anul viitor”, a spus Andreea Paul, cea care a depus amendamentul.

Referitor la data aplicarii ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici a declarat: „Orice fel de masura buna pentru economie si pentru populatie, atata timp cat se poate aplica mai devreme, acest lucru va fi luat in considerare. Daca din punct de vedere bugetar o astfel de masura este posibila o s-o vedeti aplicata …dar noi pe Cod Fiscal ramanem pentru 1 ianuarie 2016”

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie