Ministerul Finantelor nu a reusit sa vanda toate obligatiunile oferite exclusiv persoanelor fizice. Romanii descurajati de valorile nominale mari si dobanzile mici

 

Emisiunea de titluri de stat pentru populatie s-a incheiat vineri, 19 iunie 2015 noteaza economica.net. Ministerul Finantelor nu a reusit sa vanda toate obligatiunile oferite exclusiv persoanelor fizice, populatia fiind descurajata de valorile nominale mari si dobanzile mici.

Titluri de statCum prospectul nu precizează un grad minim de subscriere, oficial oferta se va incheia cu succes, desi vineri, in sistemul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) erau inregistrate ordine pentru circa 65% din numărul total de titluri de stat puse in vanzare de Ministerul Finantelor prin oferta publica.

Simion Tihon, broker la Prime Transaction a declarat pentru economica.net: ”Este drept ca oferta aceasta, de altfel indelung asteptata de piata de capital, a venit intr-un moment mai putin fericit. Randamentele la instrumentele cu venit fix sunt in momentul de fata la un minim istoric. Cred ca aceasta oferta va fi un reper pentru calibrarea altor emisiuni ale MF si, indiferent de modul in care se incheie, va fi un punct de plecare pentru utilizarea pietei de capital in vederea atragerii de resurse. Ca atare, chiar daca nu va fi subscrisa integral aceasta oferta, nu cred ca putem vorbi despre un esec”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie