Ministerul Transporturilor pregateste CFR Marfa de privatizare

 

Ministerul Transporturilor pregateste CFR Marfa de privatizare scrie economica.net.

privatizare cfr marfaLa o conferinta organizata de Asociatia Industriei Feroviare Europene – UNIFE, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Iulian Matache a declarat ca decizia vine pe fondul procesului de restructurare prin care a trecut compania in 2014.

In ceea ce priveste mmodernizarea Iulian Matache sustine ca in 2015 CFR Marfa are in vedere modernizarea a sapte locomotive, 40 de vagoane si repararea a circa 2.500 de vagoane.

”Pana la finalizarea tuturor procedurilor de a programului de subventionare a traficului ROLA pana la 60% din costul total al transportului, CFR Marfa are in vedere sa finanteze, din fonduri proprii, reparatii la minim 50 de vagoane ROLA, prospectarea pietei si amenajarea unor terminale care vor putea deservi traficul ROLA. Societatea are in derulare pentru anul 2015 proiecte din fonduri proprii pentru modernizarea a 7 locomotive, 40 de vagoane si repararea unui numar de aproximativ 2.500 de vagoane. De asemenea, avem in vedere pregatirea societatii pentru privatizare”, a spus Matache.

CFR Marfa este lider pe piata transporturilor de marfa din Romania, in 2014 volumul de marfa transportat ridicandu-se la 28 milioane de tone.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie