Inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Tulcea, Dumitru Damian trimis in judecata

 

Inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean Tulcea, Dumitru Damian a fost trimis in judecata de DNA pentru instigare la abuz in serviciu informeaza agerpres.ro.

dna1In dosar mai sunt cercetati si doi profesori corectori in cadrul examenului de bacalaureat — sesiunea august 2014 au fost. Este vorba de Mariana Gabi Costache cercetata pentru abuz in serviciu, si Greta Gianina Samoila, cercetata pentru abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale.

Damian Dumitru ar fi determinat-o pe Mariana Costache sa acorde o nota de 8 unei candidate la disciplina ”Geografie”. Candidata inserase in cuprinsul lucrarii semne distinctive pentru recunoasterea identitatii sale.

„Aceeasi solicitare a lui Damian Dumitru a ajuns si la cunostinta inculpatei Samoila, primul profesor corector, care a modificat personal raspunsurile candidatei, in asa fel incat acesteia din urma sa ii poata fi acordata nota 8. Prin aceste actiuni, inculpatii au provocat o vatamare a intereselor legitime ale unitatii de invatamant care organiza examenul, respectiv de a inregistra rezultate corecte, precum si un folos necuvenit candidatei, constand in obtinerea nemeritata a unei note superioare la disciplina ‘Geografie’, cu consecinta promovarii examenului de bacalaureat”, sustin procurorii DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Tulcea.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie