Augustin Zegrean audiat in dosarul Erata

 

Presedintele Curtii Constitutionale din Romania, Augustin Zegrean este audiat de procurorii Parchetului General in dosarul ”Erata”, informeaza stiri.tvr.ro.

Augustin ZegreanIn dosarul ”Erata” se investigheaza modul in care judecatorii Curtii Constitutionale au emis in anul 2012 decizia privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu si a fost redeschis de procurori.

In dosar au mai fost audiati Horatius Dumbrava (membru al CSM), Toni Neacsu (fost judecator CSM), Acsinte Gaspar (fost judecator CCR) si judecatorul constitutional Tudorel Toader.

CCR a adoptat o hotarare pe 2 august 2012 cu privire la organizarea referendumului, insa din acea hotarare lipsea temeiul legal in baza caruia urma sa fie stabilit numarul total al alegatorilor care trebuiau sa-si exprime optiunea la referendumul organizat deja pe 29 iulie 2012.

Ca atare a fost adaugata o erata prin care se mentiona faptul ca vor fi luate in calcul toate persoanele cu drept de vot, si anume, peste 18 milioane de romani. Pe listele electorale permanente figurau si romanii plecati din tara de mai mult timp, iar Guvernul a fost impiedicat sa realizeze un recensamant pentru a stabili numarul exact de rezidenti.

Referendumul a fost invalidat, deoarece din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46,24 %), iar pragul de participare, de cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente nu a fost atins.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie