Asociatia pentru Protectia Pacientilor nu sustine proiectul de lege privind prestarea de servicii medicale in regim privat in spitalele de stat

 

Asociatia pentru Protectia Pacientilor nu sustine proiectul de lege privind prestarea de servicii medicale in regim privat in spitalele de stat.

spital coridorProiectul de lege privind prestarea de servicii medicale in regim privat in spitalele de stat va conduce la discriminarea pacientilor fara bani sustine Vasile Barbu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor citat de evz.ro.

Propunerea legislativa privind realizarea unor venituri suplimentare de catre unitatile medicale publice a fost aprobata de Senat, Camera Deputatilor urmand sa se pronunte ca for decizional pe acest proiect.

Proiectul de lege permite prestarea de servicii si de acte medicale, in regim privat, la cererea pacientului, in spitalele publice.

Reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Pacientilor sustin ca proiectul este o aberatie care ar urma sa incurajeze discriminarea bolnavilor in spitale.

„Noi nu sustinem un astfel de proiect, care este o aberatie din toate punctele de vedere. in primul rand, legea ar urma sa detoneze discriminarea in spitale. in momentul de fata, in multe unitati medicale de stat este un haos de nedescris, cu liste interminabile de asteptare, atat pentru paturi, cat si pentru aparatura medicala sau pentru medicamente. Normal ca aceasta lege va conduce la situatii in care medicul il va baga in fata pe cel care plateste, nu pe pacientul amarat, care asteapta sa fie consultat in baza trimiterii de la medicul de familie. Exista spitale unde se asteapta luni intregi pentru o consultatie cu un aparat de specialitate. Daca legea trece si de Camera Deputatilor va fi un dezastru si mai mare”, a declarat Vasile Barbu.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie