Productia de cereale de anul acesta ar putea fi mai mica fata de cea din 2014

 

Din cauza secetei, productia de cereale de anul acesta ar putea fi mai mica cu pana la 30% fata de cea din 2014 scrie capital.ro.

lan de grauLaurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociațiilor Producatorilor Agricoli din Romania a declarat: „Din pacate, ne confruntam cu o seceta crunta in partea de nord a tarii, mai exact in Moldova. De trei luni, fermierii din aceasta zona nu au vazut ploaie. Daca nu vom avea parte de ploi productiile vor fi cu 60%-70% mai mici in zona Vasluiului si cu pana la 30% mai mici la nivelul intregii tari“

Cum vad situatia fermierii

Stefan Poienaru, fermier din Balta Ialomitei care exploateaza 15.000 de hectare de teren agricol sustine ca dupa iarna, perioada de revenire a plantelor a fost mai indelungata, iar vremea nu a fost favorabila. Acesta afirma ca in acest an va obtine o productie mai mica cu 20% fata de anul trecut.

Nicolae Sitaru, fermier din Ialomita a afirmat ca, momentan, culturile arata bine, dar a plouat foarte putin. Sitaru se asteapta ca productia sa fie la nivelul celei de anul trecut cand a obtinut intre 6,5 si 7,5 tone la hectar. Pe de alta parte, Dimitrie Musca este optimist si spune ca, in acest an, va obtine productii la fel de bune ca in 2014.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie