Educatia a fost inclusa in Strategia Nationala de Aparare

 

Educatia a fost inclusa in Strategia Nationala de Aparare noteaza adevarul.ro.

CSAT, Consiliului Suprem de Aparare a TariiMiercuri, in cadrul CSAT a fost dezbatuta noua Strategie Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015-2019.

In documentul prezentat, presedintele Klaus Iohannis a consemnat ca „Actualele provocari la adresa securitatii Romaniei reclama dezvoltarea unui sistem intelectual creativ, fiind importante educatia, sanatatea si factorul social”

Subcapitolul dedicat Educatiei contine directii de actiune precum „stimularea cercetarii stiintifice” si „corelarea politicilor privind piata muncii cu cele de educatie si sanatate”.

Cum comenteaza expertii in Educatie

Marian Stas, expert in Educatie sustine ca inluderea Educatiei in Strategia Nationala de Aparare ”este un raspuns institutional remarcabil la solicitarile societatii civile. In primul rand este un exemplu fericit de leadership strategic ca presedintia sa admita ca Educatia conteaza si ca tine de securitatea nationala. Romania a inceput sa comita a treia mare transformare a sistemului de educatie in 150 de ani”

„Deocamdata astfel de declaratii au ramas pur demagogice. Cu toate acestea, am incredere ca presedintele Iohannis va media un dialog structurat si consistent intre politicieni, autoritati cu rol de reglementare si management in educatie pe de o parte, elevi, parinti, mediul de afaceri si societatea civila (inclusiv organizatiile neguvernamentale cu expertiza in domeniu si care au fost ignorate pana acum), pe de alta parte”, a spus Tincuta Apateanu, expert in Educatie.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie