Recomandarile OLAF pentru Romania

 

Oficiul European de Lupta Antifrauda a publicat cel mai recent raport de activitate, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene, citat de juridice.ro

OLAF Oficiul European de Lupta AntifraudaDin raport reiese ca in perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2014 OLAF a transmis Romaniei 89 de recomandari de actiune.

Autoritatile au la dispozitie un interval de 12 luni pentru a raporta actiunile intreprinse, iar 25 dintre recomandari se afla inca in acest interval. 11 recomandari fac obiectul unei investigatii penale, in timp ce in cazul a 37 dintre ele acuzatiile au fost respinse. 16 cazuri s-au finalizat cu sanctiuni.

Directorul general OLAF, Giovanni Kessler a sustinut in conferinta de presa organizata pe 2 iunie: ”OLAF are misiunea de a identifica, investiga si opri actele de frauda care implica fonduri ale UE. Activitatea noastra se traduce in rezultate concrete si garanteaza faptul ca banii contribuabililor din UE sunt utilizati in scopul pentru care au fost alocati initial, creand locuri de munca si crestere economica in Europa.”

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie