Conflict fără precedent la Hidrocentrala Porţile de Fier I. Sârbii şi românii nu se mai înţeleg cum să împartă energia: „Ei uzinează haotic. A scăzut cota pe Dunăre“

 

Foto AdevarulAstăzi, 9 iunie, la Bucureşti, se deschid lucrările comisiei mixte româno-sârbe pentru utilizarea potenţialului hidroenergetic al Dunării de la Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie de la Porţile de Fier I, reprezentanţii de la Hidroelectrica încercând să aplaneze conflictul care a izbucnit cu partenerul sârb de la Hidrocentrala Porţile de Fier, notează jurnaliştii de la Adevărul.

Un incident fără precedent în istoria Hidrocentralei de la Porţile de Fier I ar putea arunca România într-un scandal internaţional cu Serbia. Hidroelectrica nu mai plăteşte de doi ani de zile partenerului sârb de la Hidrocentrala Porţile de Fier I o cantitate de energie pentru care s-a angajat, în urma unui acord, să o achite în fiecare an. În replică, sârbii exploatează apă din Dunăre atât cât vor, fără să respecte graficul comun de uzinare, astfel că la momentul de faţă, cota din lacul de acumulare de la Porţile de Fier I este cu peste un metru mai scăzută decât în mod obişnuit.

Cititi articolul integral aici

 

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie