O noua lege pentru sustinerea familiei va intra in dezbatere in Parlament

 

O nouă lege dedicată protecţiei familiei va intra în dezbatere în Parlament, în perioada următoare. Proiectul este propus de sociologul Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii şi îşi propune să unifice prevederile legale în baza cărora se acordă acum drepturi, alocaţii, ajutoare sau alte drepturi unei familii. Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerul Muncii, a fost prezent în platoul Orei de Ştiri, pentru a dezbate proiectul noii legi.

11816183-protection-people-silhouette-family-icon-person-vector-woman-man-child-grandfather-grandmother-dog-cLegea Familiei va conţine acele măsuri care pot veni în sprijinul familiei în ansamblu, dar şi a membrilor săi, acoperind cât mai multe din nevoile acestora. Noul proiect armonizează actualele prevederi legale care se referă la dezvoltarea familiei şi asistenţa socială. Beneficiile sunt importante dacă luăm în calcul simplificarea birocraţiei ori scăderea costurilor de implementare ale unor prevederi care implică mai multe instituţii.

Noua lege îi încurajează în principal pe tineri să îşi întemeieze o familie şi să aibă copii, oferindu-le anumite programe de dezvoltare şi consiliere. În plus, ei ar putea beneficia şi de pachete de servicii.

Sunt prevederi legate de reintroducerea alocaţiilor pentru nou-născuţi, de creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, dar şi de situaţii de abandon familial, pierderea unui părinte, boală.

Principala ţintă a unei legi a familiei este dezvoltarea clasei de mijloc, a populaţiei active, pentru a avea copii şi a-i creşte în ţară în condiţii cât mai decente.

Proiectul se referă inclusiv la situaţia persoanelor în vârstă în cadrul familiei extinse. În acest caz se propune implicarea în activităţi civice, extinderea programelor de servicii turistice tip „senior voyage”- în ţară şi străinătate, programe de training.

Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerul Muncii, a fost prezent în platoul Orei de Ştiri, pentru a dezbate proiectul noii legi. Puteţi urmări dezbaterea de la Ora de Ştiri în secţiunea VIDEO. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie