Mariana Rarinca, femeia care a fost acuzata ca a santajat-o pe sefa instantei supreme a fost achitata. DNA cere anularea achitarii

 

Răsturnare de situaţie în cazul Mariana Rarinca, femeia care a fost acuzată că a şantajat-o pe şefa instanţei supreme. DNA a cerut anularea achitării pe motiv de incompatibilitate a unuia dintre dna1membrii completului care a dat verdictul. Este vorba de judecătoarea Risantea Găgescu. Aceasta a candidat anul trecut pentru un post de judecător la Înalta Curte şi a fost respinsă de o comisie din care făcea parte şi şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu. În cadrul interviului, cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, după ce Risantea Găgescu ar fi afirmat că nu se oboseşte să facă cercetare judecătorească şi să administreze probe şi mai bine achită un inculpat dacă nu e sută la sută sigură de vinovăţia lui. Săptămâna trecută, Mariana Rarinca a fost achitată. Ea a fost arestată preventiv timp de 6 luni pe durata anchetei şi a procesului.

Procurorii au formulat această cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare, pe motiv de incompatibilitate, a transmis repoterul TVR Alexandru Costache, pentru Telejurnal.

Ei susţin că unul dintre membrii completului care a decis achitarea Marianei Rarinca era incompatibil. Este vorba de judecătoarea Risantea Găgescu.

Anul trecut, judecătoarea Risantea Găgescu a candidat pentru un post la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost respinsă de o comisie de la CSM din care făcea parte şi şefa Înaltei Curţi, Livia Doina Stanciu.

În cadrul acelui interviu, cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, după ce judecătoarea candidată Risantea Găgescu a afirmat că nu se oboseşte să facă cercetare judecătorească şi să administreze probe şi că mai bine achită un inculpat dacă nu este sută la sută sigură de vinovăţia lui.

Săptămâna trecută, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti, format din judecătorii Risantea Găgescu şi Damian Dolache, a decis definitiv achitarea Marianei Rarinca, femeia din Galaţi acuzată că ar fi şantajat-o pe Livia Doina Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mariana Rarinca, femeia trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, sub acuzaţia că a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedinta ÎCCJ, a fost achitată. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie