Valoarea tichetelor de cresa incepand cu luna mai 2015

 

În urmă cu puţin timp a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ care stabileşte valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2015.

copii la cresaAstfel, prin Ordinul Ministerului Muncii nr. 1070/20156 se prevede că valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, începând cu luna mai, este de 440 lei, păstrându-se cuantumul stabilit în luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit Legii nr. 193/2006, tichetele de creşă se acordă angajaţilor din cadrul societăţor comerciale, regiilor autonome, societăţilor şi companiilor naţionale, instituţiilor din sectorul bugetar, unităţilor cooperatiste, celorlalte persoane juridice, precum şi persoanelor fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă.

Acestea se acordă la cerere, unuia dintre părinţi sau, opţional, tutorelui, celui căruia i s-au încredinţat copii spre creştere şi educare ori în plasament familial, pe baza livretului de familie.

Atenţie! Aceste tichete se acordă angajaţilor care NU beneficiază de concediul şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap) şi pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul. legestart.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie