Proiectul de dotare a scolilor cu tablete a fost abandonat. Ministerul Comunicatiilor nu a mai lansat licitatia

 

Elevii din clasele primare nu vor avea nici anul acesta tablete în şcoli, aşa cum promiteau, anul trecut, ministrul Educaţiei şi cel al Societăţii Informaţionale. Lansat cu mare elan în 2014, proiectul de dotare a şcolilor a fost abandonat, iar licitaţia nici măcar nu a mai avut loc. Acum, Ministerul Comunicaţiilor anunţă doar o intenţie că până în 2020 elevii vor primi tabletele promise.

Proiectul MobilEdu, copii in clasa, tableteLa Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanţa există de un an de zile o clasă smart, dotată de o companie privată cu tablete şi plasme. Fac aici ore de muzică, fizică, matematică geografie, dar fiecare clasa intră în baza unei programări.

Nu toate şcolile sunt dotate cu măcar o astfel de clasă. Cu toate că ar fi trebuit, potrivit unor declaraţii ale fostului ministru al Societăţii Informaţionale, Răzvan Cotovelea, făcute cu numai petru zile înainte de turul doi al alegerilor.

Pentru fiecare clasă, valoarea licitaţiei era de circa 20 de milioane de euro, iar până acum, la sfârşitul semestrului doi, ar fi trebuit ca elevii de clasele a II-a, a III-a şi a IV-a să aibă tablete pe bănci.

Aflăm acum de la Ministerul Comunicatiilor că licitatia nu a existat si că până la sfârşitul lui 2014 nu s-au făcut demersuri concrete pentru promovarea unui proiect de introducere a tabletelor în şcoli.

Până în 2020, însă, Ministerul intenţionează să integreze utilizarea echipamentelor de tip tabletă în şcoli.

„Până la sfârşitul anului 2014, nu s-au facut demersuri concrete pentru promovarea unui proiect de introducere a tabletelor în şcoli. În exerciţiul bugetar 2014-2020 intenţionam să integram utilizarea echipamentelor de tip tabletă în şcoli, însă într-un cadru mai larg, spre exemplu, legat de o platformă de învăţare şi utilizând, de exemplu, resurse de tip Web 2.0 în educaţie”, potrivit Biroului de presă al Ministerului Comunicaţiilor. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie