Bacsisul impozitat din 1 iunie. Proiectul de lege privind eliminarea impozitarii bacsisului adoptat de senatori, la inceputul parcursului legislativ

 

Bacsisul va fi impozitat din 1 iunie, dupa cum se mentioneaza intr-un act normativ care modifica Normele de aplicare a Codului fiscal si care va intra in vigoare la aceasta data. Totusi, cu o zi inainte de publicarea documentului in Monitorul Oficial, Senatul, in calitate de prima camera, a eliminat bacsisul din actuala legislatie.

bacsisHG nr. 367/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 373 din 28 mai si care va intra in vigoare pe 1 iunie, stabileste ca bacsisul va fi impozitat incepand de luna viitore.

Actul normativ a fost publicat la o zi dupa ce Senatul a adoptat o decizie contrara.

Mai exact, Senatul a adoptat miercuri, 27 mai, un proiect de lege prin care a eliminat din legislatia actuala articolele care reglementeaza bacsisul si care stabilesc impozitarea acestuia.

Dintre cele doua masuri, cea care va intra in vigoare este HG nr. 367/2015, deoarece aceasta a fost deja publicata in Monitorul Oficial, iar in cuprinsul ei se mentioneaza ca se va aplica din 1 iunie.

In schimb, proiectul de lege privind eliminarea impozitarii bacsisului, adoptat de senatori, se afla la inceputul parcursului legislativ, fiind necesar sa obtina si votul final al deputatilor, sa fie promulgat de Presedinte si publicat in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

Pana cand proiectul de lege se va aplica, bacsisul este reglementat in prezent prin OUG nr. 8/2015 si va fi impozitat in baza HG nr. 367/2015 care va intra in vigoare pe 1 iunie.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie