Un grup de lucru pentru incurajarea asigurarilor de sanatate complementare a fost infiintat de Guvern

 

Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat in timpul unui interviu HotNews ca Guvernul a initiat un grup de lucru format din reprezentantii jucatorilor de pe piata serviciilor medicale, al carui scop este introducerea asigurarilor de sanatate complementare, private.

spital coridor“Pachetul de baza este un pic prea larg. Am inceput sa-l ajustam”, a afirmat secretarul de stat. In acelasi interviu, directorul general al sistemului medical privat Medlife, Nicolae Marcu, a explicat cum vor fi influentate spitalele private de intrarea in vigoare a legii care permite medicilor sa ofere consultatii private intr-un spital de stat.

Cand vom vedea in Romania asigurari complementare, deductibile, eventual chiar private?

Dorel Sandesc: Am infiintat recent un grup de lucru in care sunt prezenti reprezentanti ai Societatii Asiguratorilor si Reasiguratorilor, din partea Ministerului Sanatatii, a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a ASF-ului si Scoala Nationala de Management. Acest grup de lucru va aborda si analiza subiectul asigurarilor complementare, suplimentare, private. Scopul lui este sa gasim calea de a incuraja [asigurarile complementare]. Legislatia exista, dar nu vin si e firesc sa nu vina pentru ca acum nu e nimic clar. Pachetul bazal e destul de larg, un pic cam prea larg. Am inceput, incet-incet, sa-l ajustam. Grupul de lucru tocmai a fost initiat si saptamanile acestea vom avea prima intalnire. Ne preocupa pentru ca e o sursa in plus benefica pentru tot sistemul sanitar.

Citeste interviul integral pe hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie