Ministrul Muncii cere opinia CCR in legatura cu sistemul diferentiat de acordare a alocatiilor pentru copii

 

Copiii ar putea obţine sume diferite în contul alocaţiilor! Guvernul vrea să aplice un sistem diferenţiat pentru a le da mai mulţi bani copiilor din familii defavorizate.

copil-alocatieMinistrul Muncii, Rovana Plumb, spune că cere săptămâna viitoare Curţii Constituţionale un punct de vedere pe această temă.

Aceasta susţine că sunt 350 de mii de familii cu un venit de până la 530 de lei pe membru.

Ele ar putea fi beneficiarele unor alocaţii mai mari.

Până la un răspuns din partea Curţii Constituţionale, de luni, toate alocaţiile se vor dubla. Astfel, fiecare copil va primi lunar 84 de lei.

„Am făcut o adresă către Curtea Constituţională prin care vrem să ştim dacă acest drept universal înseamnă un cuantum al alocaţiei egal pentru toţi copiii sau faptul că toţi copiii pot să primească o alocaţie, dar putem să dăm şi diferit în funcţie de nevoile copiilor care vin din familiile defavorizate. În ceea ce priveşte alocaţia de stat, vrem să ştim foarte clar dacă acest drept universal se aplică fără discriminare în ceea ce priveşte cuantumul sau se poate face diferenţiat în funcţii de nevoile copilului”, a declarat, joi, ministrul Muncii, care a precizat că săptămâna viitoare va trimite această adresă. stiri.tvr.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie