Activitatile independente ale profesiilor liberale nu vor mai fi reclasificate in activitati dependente. Norma publicata in Monitorul Oficial

 

Activitati independente desfasurate de profesiile libere sau in baza contractelor de drepturi de autor nu vor mai fi reclasificate in activitati dependente, desi Guvernul stabilise recent exact contrariul. Concret, Executivul a anuntat recent ca a modificat Normele de aplicare a Codului fiscal, in sensul ca activitatile independente urmau sa fie reconsiderate drept dependente. Modificarile la norme au fost publicate azi in Monitorul Oficial, insa acestea nu cuprind masura mentionata de Guvern.

Monitor oficialHG nr. 367/2015 privind modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 373 din 28 mai 2015, nu contine nicio referire la faptul ca activitatile independente ar putea fi reclasificate in activitati dependente.

Acest lucru vine in contextul in care Guvernul a anuntat recent, conform unui comunicat, ca a adoptat un proiect de hotarare pentru modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal prin care a eliminat exceptia de la reconsiderarea ca activitati dependente a celor care genereaza venituri din profesii libere, precum si a drepturilor de autor si a drepturilor conexe.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie