Romsilva cheltuieste aproximativ 16 milioane de lei pentru parcurile nationale si naturale pe care le are in administrare

 

Romsilva cheltuiește anual aproximativ 16 milioane de lei pentru cele 22 de parcuri naționale și naturale pe care le are în administrare și încasează doar 600.000 – 700.000 de lei, din turism, a declarat pentru MEDIAFAX șeful Serviciului arii protejate, Dragoș Mihai, cu ocazia Zilei Parcurilor.

romsilvaȘeful din Romsilva a arătat că banii sunt alocați pentru cheltuielile curente ale administrațiilor de parc, structuri speciale create de Romsilva începând din 1999, în timp ce pentru proiecte sunt accesate fonduri europene sau Fondul Global de Mediu.

Astfel, în cei 15 ani de când Romsilva a început să creeze structurile de administrare a parcurilor, regia a accesat aproximativ 150 de milioane de lei pentru proiecte în aceste zone protejate.

Astfel, au fost create centre de vizitare în mai multe parcuri, cu expoziții și diverse materiale educaționale pentru copii. În Parcul Natural Bucegi, la Bușteni, a fost construit un astfel de centru în apropierea telecabinei, cu o mini-expoziție cu biorame în care se regăsesc replici ale ecosistemelor din zonă. În Parcul Natural Vânători Neamț, unde trăiesc și mai multe exemplare de zimbri, a fost construită o punte suspendată, de pe care copiii pot face observații, chiar la nivelul coroanei unui arbore. La Sudrigiu, județul Bihor, în Parcul Natural Apuseni, centrul de vizitare curpinde o expoziție de fotografie ce prezintă peșterile pentru care este renumită zona.

Alte centre de vizitare au fost realizate la Cozia, în Lunca Mureșului, Defileul Jiului și în Retezat.

Citeste mai departe pe romanialibera.ro

Cuvinte cheie: ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie