UNBR solicita ca in procedura de adoptare a Proiectului Codului Fiscal sa se prevada expres ca activitatea pe care avocatii o desfasoara sa nu fie tratata ca ”activitate dependenta”

 

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 20 mai 2015, memoriul, semnat de av. dr. Gheorghe Florea – Președinte, prin care UNBR argumentează solicitarea expresă ca în uniunea nationala a barourilor din romania UNBRprocedura de adoptare a Proiectului Codului Fiscal să se prevadă expres că activitatea pe care avocații o desfășoară în modalitățile de exercitare a profesiei reglementate de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și Statutul Profesiei de avocat nu poate fi tratată ca „activitate dependentă” în sensul art. 7 pct. 1 din Proiectul Codului Fiscal în forma adoptată de Senat.

Memoriul integral:

”Către,

Primul-Ministru al României, domnul Victor-Viorel Ponta
Președintele Senatului României, domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu
Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Ștefan Zgonea
Ministrul Finanțelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici
Domnul deputat Viorel Ștefan, președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților
Domnul notar Liviu-Bogdan Ciucă, președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților,

Uniunea Națională a Barourilor din România, cu sediul în municipiul București, Palatul de Justiție, Splaiul Independenței nr. 5, Sector 5,

revine prin prezentul

MEMORIU

cu rugămintea de a avea în vedere SCRISOAREA DESCHISĂ a Uniunii Naționale a Barourilor din România („UNBR”) cu privire la proiectele de acte normative din domeniul fiscal (Proiectul de lege privind Codul fiscal și Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal)
și de a proceda la corectarea sau precizarea dispozițiilor normative cuprinse în proiectele susmenționate care încalcă principul independenței profesiei de avocat.

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie