Reprezentantii FMI ingrijorati de modificarile Codului Fiscal

 

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional sunt îngrijoraţi de modificările la Codul Fiscal. Pe surse, FMI cere Guvernului să ia măsuri sustenabile, în caz contrar fiind de părere că guvernanţii se vor îngloda în datorii.

fmiLa ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii fondului, deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu a spus că dacă se vor adopta modificările la Codul Fiscal, Guvernul va fi obligat să taie din cheltuieli. “Reprezentanţii FMI şi cei ai Comisiei Europene ne-au rugat în mod disperat să nu adoptăm Codul Fiscal propus de Victor Ponta.

România îşi pierde încrederea pe pieţele financiare, deficitul bugetar va fi depăşit peste 3 la sută şi e păcat că în momentul de faţă România e stabilizată din punct de vedere financiar. România are o încredere destul de mare pe pieţele financiare şi acest Cod Fiscal ar elimina aceste avantaje”, a declarat Gheorge Ialomiţianu, deputat PNL.

„FMI ne-a spus că dacă se adoptă acest Cod Fiscal Guvernul va fi obligat să taie cheltuieli, şi să mărească alte impozite şi taxe. PNL-ul a spus prin vocea mea că responsabilitatea Codului Fiscal e a lui Victor Ponta. Să-i ceară lui Victor Ponta şi ministrului de Finanţe să iasă public şi să-şi ceară scuze românilor că a pregătit un Cod Fiscal în mod superficial şi nerealist”, a mai adăugat acesta.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional vor analiza şi măsurile de reducere a TVA la alimente de la 1 iunie şi tăierile de taxe şi impozite prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal. Costin Niţu, curierulnational.ro

Cuvinte cheie: ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie