Deputatii din Comisia Juridica au finalizat dezbaterile pe initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice

 

Dezbaterile prelungite ale deputaţilor din Comisia Juridică pe marginea iniţiativei legislative privind insolvenţa persoanelor fizice au fost finalizate, ieri, după cum a anunţat deputatul PSD Ana Birchall, iniţiatorul proiectului.

Ana BirchallDomnia sa a declarat: „Cred că trăim un moment istoric pentru cadrul legislativ românesc. Pentru prima dată în România, în ultimii 25 de ani, vom avea o lege a insolvenţei persoanelor fizice.

Proiectul legislativ iniţiat de mine este rezultatul unui an de muncă, dezbateri şi consultări cu toate părţile interesate şi oferă un răspuns la o problemă socială pe care nu o mai putem ignora – foarte mulţi români sunt sufocaţi de datorii. Prin legea insolvenţei persoanelor fizice poate fi implementat un cadru legislativ unic, cu reglementări clare, care îi protejează pe debitorii de bună-credinţă inclusiv în faţa procedurilor de executare silită. Astfel, oamenii nu mai trebuie să stea cu frica în sân că îşi pierd agoniseala de o viaţă.Proiectul este unul echilibrat, care nu favorizează nici debitorul, nici creditorul, ci principiul de drept al egalităţii de instrumente juridice, acordând o şansă debitorului de bună-credinţă să îşi poată reeşalona datoriile”.

Ana Birchall consideră că adoptarea acestui proiect în plenul Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională, este o chestiune de zile, estimând că, la începutul săptămânii viitoare, ar putea fi votat raportul, astfel încât miercuri legea să intre în plen pentru avizare.

Citeste mai departe pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie