Camera Deputatilor a aprobat modificarea Legii Dialogului Social

 

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, la Giurgiu, că prima modificare a Legii Dialogului Social, aprobată miercuri în Camera Deputaților, reprezintă un moment aniversar și are speranțe că această modificare va aduce un plus de valoare dialogului social din România.

liviu pop„Am participat în această după-amiază la Prefectura Giurgiu la Comisia de Dialog Social din județ și, exact când eram în ședință, s-a votat în Camera Deputaților proiectul de lege care modifică Legea de Dialog Social, fapt pentru care este un moment aniversar, fiind prima modificare a Legii Dialogului Social făcută de către Parlamentul României. Am speranțe mari că această modificare va aduce un plus valoare dialogului social din România și toți actorii și partenerii sociali vor fi mult mai implicați. Aștept ca președintele României să promulge această lege după care, cu siguranță, vom putea să analizăm în detaliu acest lucru. E totul legat de negocierea de contracte și de alte elemente legate de organizarea și funcționarea sindicatelor și patronatelor. E un prim lucru și mă bucur că pot anunța astăzi, de aici, de la Giurgiu, acest lucru. Le mulțumesc colegilor din Camera Deputaților pentru că la una dintre inițiative sunt semnatar în calitate de senator și mă bucur că deși a fost amendat, acest proiect a trecut în Camera Deputaților”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Liviu Pop.

El a mai spus că reținerea cotizației pe statul de plată este inițiativa lui de modificare a Legii de Dialog Social și este încântat că aceasta a fost preluată.

Ministrul a adăugat că România se află pe creștere economică, cea mai mare creștere economică după criza din 2008-2009, creștere economică care completează încasările la bugetul de stat doar din TVA cu opt sute de milioane de Euro și spune că această încasare suplimentară este din marea evaziune fiscală pe care Guvernul încearcă să o oprească.(A — autor: Camelia Bigan, editor: Cristian Anghelache), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie