Inscrierea avertismentului in cazierul fiscal

 

Sanctiunea avertismentului se inscrie in cazierul fiscal, a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), printr-o decizie publicata recent in Monitorul Oficial. Conform documentului, nu poate fi acceptata interpretarea potrivit careia avertismentul nu se inscrie in cazierul fiscal din cauza eventualelor consecinte nefavorabile pe care evidentierea in cazierul fiscal le poate avea asupra contribuabilului din punct de vedere juridic ori economic.

cazier fiscalInalta Curte de Casatie si Justitie a admis o sesizare formulata de Tribunalul Salaj si a stabilit ca in interpretarea dispozitiilor art. 2 alin. (1), art. 4 alin. (1) si art. 7 din OG nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, ale art. 1 alin. (1) din Normele pentru aplicarea OG nr. 75/2001, aprobate prin HG nr. 31/2003, si ale art. 7, 8 si 38 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, sanctiunea avertismentului se inscrie in cazierul fiscal.

Acest lucru este cuprins in Decizia ICCJ nr. 6/2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 297 din 30 aprilie 2015 si care este obligatorie de la aceeasi data.

ICCJ respinge ideea ca avertismentul nu se inscrie in cazierul fiscal din cauza consecintelor nefavorabile asupra contribuabilului

Toate persoanele fizice sau juridice, precum si asociatii, actionarii si reprezentantii legali ai persoanelor juridice care au savarsit fapte sanctionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara denumite, in mod generic, contribuabili, se evidentiaza in cazierul fiscal, fiind mentionate faptele savarsite si sanctiunile aplicate, reiese din dispozitiile art. 2 alin. (1) si ale art. 4 alin. (1) din OG nr. 75/2001.

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

Comentarii oprite

Ne pare rău! Publicarea de comentarii nu este permisă.

Distribuie